Trio pjes yolanthe

Misschien zelfs wel allebei, het is tenslotte mijn laatste date met Tony. Maar de liefde, die is nog lang niet over. Af en toe kijk ik vanuit helikopterperspectief naar mijn leven.

Over sommige dingen ben ik dan tevreden, over andere minder. En sommige dingen vind ik van bovenaf gezien ronduit ráár. Zoals het leven op kantoor. Maar we zeggen wel vreemde dingen tegen elkaar.

Die targets van Q4 hè, we moeten nog even een eindsprint inzetten. En dat kan niet wachten tot onze Bila of het overleg met de taskforce volgende week. Dit voelt echt als een aap op mijn schouder. Ik hoop dat ik samen met jou deze uitdaging plat kan slaan. En niemand kijkt er meer van op, nee hoor, we begrijpen elkaar.

Toen ik net begon met werken, lichtjaren geleden, moest ik erg wennen aan dergelijk kantoorjargon. Ik hoorde een zeergewaardeerde collega destijds vragen: Nou, die moet ze dan toch oplossen lijkt me.

Maar zo eenvoudig lag dat niet, vertrouwde de collega me toe. Het kan nog erger begreep ik laatst van een vriendin die net begonnen is bij een ministerie in Den Haag. Onbegrijpelijk als je geen ambtenaar bent. Op zich is ons kantoorjargon dan nog wel aardig te volgen. Wat we wel veel doen merkte ik, is namen afkorten.

Soms worden namen juist verlengd. Rick wordt Rickert bijvoorbeeld. Dat is misschien ook wel logisch, want aan Rick valt weinig af te korten. Maar dat heeft meer met haar favoriete drankje te maken dan met de naam Irene an sich. Ik stond er nooit bij stil dat dat eigenlijk geen gebruikelijke naam is voor een Marokkaanse man. Maar je kunt ook niet overal over nadenken, sommige zaken neem je gewoon voor waar aan. Tótdat een collega mij laatst vertelde dat Appie helemaal geen Appie heet, maar Mohammed.

Op mijn vraag waarom we hem dan Appie noemen, kwam het antwoord dat we vijf schoonmakers geleden een schoonmaker hadden die Appie heette. Sindsdien worden alle opvolgers, uit welke exotische windstreek dan ook, Appie genoemd. Bij ons behoort dus blijkbaar zelfs de naam van de schoonmaker tot het jargon.

Ik zei het al: Maar soms moet ik er vanuit mijn helikopter toch ook wel om lachen. Vorige week was ik op vakantie in Andalusië, met vriendin S. Zoals twee pensionado-stellen, die hele dagen met elkaar communiceerden via het balkon. Met drie huisjes er tussen. We komen er aaaaahaaan, als Henk ook klaar is! Iets minder makkelijk te duiden waren de mensen tegenover ons. Een trio; twee dames en een heer.

S en ik hebben twee dagen lang gefilosofeerd over hun achtergrond. Het ging om een grote dikke man van middelbare leeftijd met een roze korte broek en een roze poloshirt. Een van de vrouwen was eveneens groot, dik en van middelbare leeftijd, met wit hemd en wit kort broekje en kort pittig kapsel.

De andere vrouw daarentegen was kleiner, jong, blond, slank en modern gekleed. Onze slotconclusie was dat het een huisvriendin moest zijn, iets anders konden we er niet van maken. We ontmoetten elkaar bij het zwembad. Het contact begon voorzichtig met wat steelse blikken over-en-weer en een kort praatje. De dagen er na werd het contact wat intensiever en ook persoonlijker. Je kletst wat over waar je vandaan komt, met wie je op vakantie bent en wat je die vakantie al ondernomen hebt.

Geheel onschuldig nog allemaal. Op een gegeven moment zocht Greg steeds meer toenadering. Het begon ons op te vallen dat telkens als wij bij het zwembad lagen, hij vroeg of laat ook kwam. De gesprekken verdiepten zich. Hij had het over zijn ouders en broer en later zelfs over evolutie en voortplanting. Wat mij betreft hoefden we het daar niet over te hebben, maar Greg stond er op zijn kennis over dit onderwerp te delen.

Ik vond zijn kijk op de evolutietheorie echter wel interessant hoor, dat wel. Het maakte hem eigenlijk nog leuker, niets aantrekkelijker dan een slimme kerel. En toegegeven; zijn mooie grote bruine ogen lieten me ook niet koud. Uiteindelijk is het bij een platonische liefde gebleven. Ook wel logisch; de vakantie was maar kort en ik was in gezelschap van vriendin S en hij van zijn broer en ouders.

Misschien ook maar beter, want zoals dat gaat met vakantieliefdes; uit het oog uit het hart. We hebben ook geen contactgegevens uitgewisseld. Op de luchthaven zagen Greg en ik elkaar nog in een flits en wisselden we een laatste blik. Maar ik weet eigenlijk niet zeker of hij mij nog wel herkende. Ach, ik neem het hem ook niet kwalijk; Gregje was immers pas vier.

Laatst was ik met een paar vriendinnen aan het kletsen. We hadden het over mannen. Daar kun je als vrouw uren over praten. Het was meer klagen. Rare, contactgestoorde en tegenvallende dates. Zelf kon ik ook lekker mee klagen. Zo kwam ik op het idee om de mannen een paar tips te geven. Wat moeten ze niet doen, en wat juist wel?

Want een geslaagde date; welke vrouw wordt daar nou niet gelukkig van? Dus hierbij drie dingen die mannen niet moeten doen bij het daten, met daarbij een tip over hoe het wel moet: Je wilt een hoogopgeleide pittige dame natuurlijk wel een beetje intelligent aanspreken.

Hoe is het daar? Ik zit heerlijk voor de buis hahahaha!! Als je dat niet hebt, doe dan in ieder geval alsof. Nadat je je best hebt gedaan op een openingszin en intelligente dingen hebt gevraagd, volgt er vast en zeker een date. Oké, maar ga dan vervolgens niet uren zitten zwetsen over je werk bij de gemeente Beverwijk.

Hártstikke leuk dat je zo enthousiast bent over je baan daar als assistent infrastructureel projectmanager, maar details over de aanleg van een nieuwe afrit in Beverwijk Zuid-West mag je je date besparen. Inclusief de gehele tijdsplanning en het gedetailleerde kostenplaatje. De dame tegenover je heeft hoogstwaarschijnlijk óók een baan. Misschien wil je daar ook wat over weten? Stel nou dat het allemaal van een leien dakje gaat, dan nodig je op een gegeven moment je aanstaande meisje thuis uit voor bijvoorbeeld een etentje.

Zij tut zich op en doet net even een extra laagje mascara op. Ook wordt het leukste setje kleding uit de kast getrokken.

Maar beste mannen, doe dan vervolgens niet de deur open met je Spaanse sloffen aan. Met blote voeten er in. Als vrouw wil je dan rechtsomkeert maken. Als je je date thuis ontvangt, verstop je Spaanse sloffen. Trek gewoon een paar leuke schoenen aan. Zo kunnen wij vrouwen nog wel even doorgaan. Maar ach, het hoeft ook allemaal niet heel erg opgeprikt te zijn. Als mannen zich aan bovenstaande adviezen houden, zijn de dames al een stuk tevredener.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of de heren ook zulke probleemgevallen tegenkomen. Ik kan het me niet voorstellen. Maar helemaal zeker ben ik er toch ook weer niet van. Uit voorzorg zal ik in ieder geval mijn Spaanse sloffen achter in de kast leggen. Dan kan ik op dat punt tenminste niet de fout in gaan. Af en toe lees ik woontijdschriften. Sterker nog, sinds kort heb ik zelfs een half-jaar-abonnement op VT Wonen.

Je moet een beetje bijblijven op interieurgebied tenslotte. Zo weet ik nu dat vetplantjes en cactussen in de mode zijn, het liefst onder een stolp. Eigenlijk is alles wat onder een stolp zit, goed. Koper is dé kleur van dit moment en stoelen van Eames zijn nog steeds erg gewild.

En dat is maar goed ook, lijkt me. Het leukste vind ik de interviews met mensen die hun huis showen. Twee kinderen en een hond. Tot zover niks aan de hand, op Nieuwegein na misschien, maar dat is weer een ander verhaal. Net als vele anderen in een woontijdschrift, wilden Sjaak en Barbara alleen spullen met een verháál in huis. Zo waren de twee ronde gevallen op de boekenkast hoedendozen, gescoord op de rommelmarkt in Beijing.

In de boekenkast stond nog een hele reeks Aziatische snuisterijen. Verderop een tafeltje dat Sjaak zelf gemaakt had tijdens zijn sabbatical, uiteraard met vetplantjes en cactussen er op. Aan de muur hing een reproductie van een Rembrandt, gekocht tijdens het jaarlijkse dagje Amsterdam vorig jaar. Die dag hebben ze trouwens ook de vliegenmepper gekocht. Bij de Hay Design Store. Inderdaad, allemaal spullen met een bijzonder verhaal en mooie herinneringen er om heen. Ik kan het niet ontkennen.

Sowieso is iedereen tegenwoordig een verhalenverteller. Daar kan ik nog best in komen, maar je hele huis inrichten met spullen met een verhaal? Dat gaat mij in ieder geval niet lukken, denk ik terwijl ik ondertussen vertwijfeld en onzeker om me heen kijk.

Ik zie een paar planten die ik bij de bloemist op de hoek heb gekocht. Ik ben er vaste klant, want elke paar weken gaat er wel weer een plantje dood. Kansloos, met het oog op een goed interieurverhaal.

Wel een aantal reisgidsen van verschillende reizen en zelfs welgeteld één souvenir, van acht jaar oud. Ja, toch handig als je dat spreekt. Barbie  betekent bijvoorbeeld barbecue. Onmisbare kennis in Australië. Verder nog een rode lampjesslinger uit België, gekregen van vriendin M. Omdat ze vond dat rode lampjes zo bij mij passen.

Dat geeft te denken, eerlijk gezegd. Op tafel een kandelaar die ik kocht toen ik boos was op een ex. Een veelkleurig schilderij van een Groningse schilderes. Het stoffer en blik dat het eerste item van mijn uitzet vormde, 15 jaar geleden. Zo bekeken heb ik in ieder geval wel een inrichting met herinneringen, in verschillende mate van belangrijkheid. Alleen een goedlopend en doordacht verháál zoals van Sjaak en Barbara uit Nieuwegein is het al met al niet echt.

Ik zie mijn interieur meer als een bundel met losse verhalen, nog in ruwe conceptvorm. Maar zijn de mooiste literaire pareltjes niet ook ooit zo begonnen?

Ik zal VT Wonen alvast bellen. Laatst was ik ziek en daarom kwam mijn moeder op bezoek. Niks fijner dan een beschuitje en kopje thee van je moeder als je ziek bent. Ook al ben je al 33 jaar oud. Nog voordat mijn moeder goed en wel binnen was en vroeg hoe het met me ging, riep ze: Inmiddels ben ik daar niet meer verbaasd over. Al vraag ik me wel af wat je met tien teckels moet. Ik zeg tegen moeders dat ik wel vaker vreemde vogels zie bij mij in de straat.

En dan doel ik niet op de grote groene parkieten die de hele stad bevolken. Zo loopt er vaak een kale donkere man in een geheel wit pak en witte bril langs. Vroeger zou je trouwens gewoon neger zeggen, maar dat mag nu niet meer. Hij draagt altijd een heel grote radio op zijn schouder, waar uiteraard luide muziek uit komt. Zowel zijn muziek als verschijning zorgen voor een vrolijke noot in de straat.

Iemand anders die voor vrolijkheid zorgt, is mijn onderbuurman. Deze beste man is  immer goedgemutst en heeft één onderwerp waar hij graag over praat. Zodra we elkaar tegenkomen op straat, begint hij over het weer. Volgens hem is het elke dag goed weer. Fijn als je altijd één onderwerp paraat hebt om over te praten en zo opgeruimd in het leven staat.

Schrik dus niet als ik binnenkort op een feestje over het weer begin, schijnbaar word je er vrolijk van. Of werkt het andersom, dat een vrolijk persoon graag over het weer praat, bij gebrek aan problemen om over te praten? Daar woont een man die zijn hele huisje, een voormalig winkelpand, volgestouwd heeft met rommel. Vaak staat de deur open en hij heeft doorschijnende rolgordijnen, dus je kunt alles zien. Van onder tot boven en van links tot rechts: Hoe kun je hier leven vraag ik me af.

Wie wat bewaart, heeft wat, schijnt deze man denken. Zou die man met al die teckels dat ook denken? Wel opvallend trouwens dat alle vreemde vogels in mijn buurt mannen zijn.

Dit kan geen toeval zijn. Het beschuitje en kopje thee zijn op. Mijn moeder is helemaal op de hoogte van de vreemde buurtvogels en gaat weer weg. Morgen kan ik niet komen, zegt ze. Dat geeft niet mam, want met dit soort fascinerende mensen in de straat, verveel ik me geen seconde. Je zou je er haast een extra dag voor ziek melden. Vorige week maakte ik een pauzewandeling tijdens mijn werkdag. Zitten is het nieuwe roken tenslotte. Ik wandelde op mijn gemak door de Amsterdamse wijk Tuindorp Oostzaan, vlakbij mijn werk gelegen.

Tuindorp is een voormalige arbeiderswijk. Je ziet er kleine lage huisjes van rode baksteen, met een puntdak en kitscherige vitrage. Veel prullaria in en om het huis, zoals porseleinen poesjes en tuinkabouters. En wat doen de Tuindorpers in de periode voor Kerst? Geloof me, daar wordt niet op bezuinigd. Ik telde heel veel kerstmannen, -kransen en -slingers, hysterisch knipperende lichtjes in de meest exotische kleuren en grote, volgehangen kerstbomen.

Veel bling bling en kitsch, dat vat de situatie goed samen denk ik. Ik stel me voor dat in die periode de belangrijkste vraag is welke kleur kerstballen in de mode is. En of de kerstversiering van de buren niet mooier en grootser is dan die van jou. Ik versier mijn huis nooit met Kerst.

De tuin ook niet, want die heb ik niet. Het voelt voor mij toch wat burgerlijk als ik dat zou gaan doen. Ik ben jong, dynamisch, het Nederlandse equivalent van Bridget Jones en woon in de grote stad. Dan doe je zoiets niet, is mijn overtuiging. Het lijkt me meer iets voor gezinnen in Almere of in een Tokkies-wijk. Of wil ik stiekem eigenlijk niet geassocieerd worden met mensen die volledig los gaan met zoiets simpels en kitscherigs als kerstversiering?

En als extra hindernis lig ik dan ook nog liever lui op de bank dan met een kerstboom door de straat te moeten slepen.

Kortom, ook dit jaar weer niks bijzonders te zien in mijn huis. Maar afgelopen weekend was ik bij een paar verschillende vriendinnen op bezoek. Zij hadden allemaal hun huis aangekleed met een kerstboom en wat kerstversiering. En dat vond ik eigenlijk toch wel gezellig en sfeervol. Toen ik er nog iets langer over nadacht; vond ik vorige week al die lichtjes in de Amsterdamse binnenstad en horeca niet heel erg leuk? Ik zei nog enthousiast tegen een vriendin hoe mooi de stad wel niet was op dit moment.

Wat ben ik hypocriet zeg, bah. Misschien moet ik me dan er ook gewoon maar aan overgeven. Het stukje burgerlijkheid in mij bevrijden en zorgen voor wat licht en bling bling in huis. Er is ellende genoeg in de wereld, dus waarom niet even de boze buitenwereld buitensluiten en je bezig houden met iets simpels en vrolijks?

Ik moet niet zo streng zijn door dit voor mezelf af te keuren, en het voor anderen goed te keuren. Of stiekem zelfs toe te juichen. Die Tuindorpers hebben dit allang door. Die schamen zich nergens voor en genieten gewoon van hun uitbundige versieruitspattingen. Ja, ik ga een voorbeeld aan hen nemen, het kan nog nét. Zometeen sjees ik naar de stad en koop ik een rendier met lichtjes in zijn gewei en een setje kerstballen. Maar eerst even uitzoeken welke kleur kerstballen dan precies in de mode is.

Misschien moet ik een omweg via Tuindorp maken. Op het werk praten we vaak over oorlog. Om precies te zijn elke dag om kwart voor 4. Niet omdat ik plussers als collega heb, of omdat er oorlogsvluchtelingen bij ons werken. Nee, niets van dat alles. Het heeft te maken met Robert. Deze zeergewaardeerde collega is gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Robert strooide met wat weetjes over de oorlog en stelde links en rechts een vraag om te kijken hoeveel wij er eigenlijk over wisten.

Dan ga je college geven. Elke middag om kwart voor 4, om er een beetje ritme en structuur in te houden. Zo gezegd, zo gedaan. Elke dag een ander onderwerp, zorgvuldig voorbereid. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat we de kinderbijslag aan de Duitsers te danken hebben. Ja, je moet er maar op komen. Maar wat heb je aan colleges als de stof niet ook getoetst wordt? Robert kondigt dus een heus tentamen aan.

Joshua en Eva hebben ijverig aantekeningen gemaakt, dus op zich zou het tentamen een fluitje van een cent moeten zijn. Vrijdagmiddag kwart voor 4 is het zover. Eerder die dag heeft Robert de tentamens bij mij in bewaring gegeven. Hij was bang dat terwijl hij naar toilet ging, de tentamens gestolen zouden worden. Meester Robert kent zijn pappenheimers. Ik bewaar de tentamens natuurlijk met alle liefde. Vooral omdat ik dan even de gelegenheid heb de tentamenvragen te bekijken.

Ik wil wel eens weten wat voor kennis mijn collega gaat toetsen. Oei, ik ben eigenlijk wel blij dat ík geen tentamen hoef te maken: De grote vergadertafel wordt ingericht met een kartonnen doos als tussenschot. De studenten zouden anders maar bij elkaar afkijken en dat is niet de bedoeling.

Robert neemt plaats aan het hoofd van de tafel en houdt de wacht als een heuse examinator, terwijl Joshua en Eva zwoegen. Er zijn ook bonuspunten te verdienen. Met als resultaat dat Joshua een 10,3 scoort en Eva een 9,8. Op een schaal van 1 tot De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Na het succesvolle tentamen zijn de colleges over de oorlog voorbij. Maar niet getreurd, we zijn nog niet uitgeleerd.

Joshua heeft besloten college te gaan geven over speciaalbier. Het is duidelijk, ik zit in een baan waarin ik nog veel kan leren. Over bijvoorbeeld oorlog en speciaalbier. In Zeeland werd doorgevochten omdat daar Franse soldaten gelegerd zaten, die niet onder de nederlandse strijdkrachten vielen.

Er zaten vooral Joden in de staf van Westerbork. Hier zul je van opknappen, jongedame! Kennelijk zie ik er uit alsof ik die cappuccino hard nodig heb? Bootvluchtelingen, een lekkage in huis, regen op je vrije dag en een date die je na de eerste date je twee kopjes thee zelf laat betalen en na de derde date alvast pro-actief me ldt dat hij geen behoefte heeft aan intimiteit. Er zijn mensen die om minder van slag raken. Terwijl het mantra tegenwoordig is: Ja ja, het zal allemaal wel.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar wacht even, best mooi dat een wildvreemde, de barman in dit geval, ziet wat je nodig hebt. Nu snap ik de term Bakkie Troost. En lukt het even niet om alles uit het leven te halen, dan troost ik me met een warme romige cappuccino, die ik tot de laatste druppel leegdrink. Heb ik toch nog érgens alles uit gehaald. Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid.

Zoiets geeft je stof tot nadenken. Voel ik me wel eens eenzaam? Hoeveel vrienden heb ik? Of zegt een getal helemaal niks? Iedereen heeft haast en er is niemand die je aankijkt of groet.

Ik vind het erg meevallen. En létterlijk eenzaam ben je nooit, met al die mensen om je heen op straat. Vooral in mijn eigen buurt kom ik veel bekenden tegen. Het lijkt hier wel een Bekende-Nederlanders-Reservaat. Aan de andere kant, iedereen kent wel íemand, dus iedereen is -voor iemand- een Bekende Nederlander. Wie ik voortdurend tegenkwam in de buurt waar ik eerst woonde, was acteur Cees Geel. De eerste keer dat ik hem zag, was ik erg onder de indruk.

Ik was toen al drie weken een stoere hoofdstadbewoner tenslotte. Die nooit iemand aankijkt of groet. Maar inwendig juichte ik.

Meteen heb ik een berichtje gestuurd naar vriendin M. Ja, dit was nieuw voor mij, vergeef me mijn provinciale kneuterigheid. In mijn vorige woonplaats Groningen kwam ik slechts Bert Visscher tegen. En die ben je na drie ontmoetingen ook wel zat. Het hoogtepunt vond plaats toen we een moskee passeerden waar een lange rij mannen en jongens stond.

Joelen, klappen en juichen. Pas na een uur waren we die moskee voorbij. Een heel bijzondere ervaring. Ik waardeer juist de anonimiteit van de grote stad. Ik wil in mijn huispak naar de supermarkt kunnen, zonder dat meteen in de bladen staat: Marion Vetter doet haar boodschappen in groene trainingsbroek met gele strepen! En in het kader van de Week tegen Eenzaamheid zal ik deze week extra uitbundig zwaaien naar mijn hoogbejaarde overbuurvrouw.

Ik ken haar niet heel goed, maar zij is wel een Bekende Nederlander. Sinds kort date ik met een vrouw. De afgelopen jaren sprak ik zo nu en dan met mannen af, maar geen van deze dates is uitgegroeid tot een echte relatie. Dat lag soms aan de man in kwestie, maar vaker nog aan mij.

Langzaam maar zeker werd me duidelijk dat ik een andere koers moest gaan varen. Er waren zeker leuke mannelijke exemplaren bij hoor. Zo heb ik bijvoorbeeld goede herinneringen aan T. En natuurlijk aan H. Hij leerde me brood met pindakaas en banaan te eten. Aan sommige anderen wil ik liever niet herinnerd worden, zoals aan diegene die mijn twee kopjes thee na afloop van de date wilde verrekenen.

Niet in natura gelukkig. Of aan de enthousiasteling die me elke avond dit soort berichten stuurde: Verzin alsjeblieft iets charmanters. En nu niet gaan zeggen dat ik geen dame ben.

Maar goed, been there, done that. Tijd voor iets nieuws. En ik moet zeggen, het bevalt me. We hebben al veel leuke dingen gedaan samen. Gewandeld in het Amsterdamse Bos, langs de grachten geslenterd en naar een museum geweest.

Samen geluierd op de bank met thee en chocola. Ja, ze is erg veelzijdig en dat maakt haar aantrekkelijk. Ik neem haar zelfs al mee naar afspraken met vriendinnen. Langzaam maar zeker wen ik aan het idee. Daten met mannen, het hoeft voor mij niet meer. Ik ga me nu focussen op mijn vriendin. We zitten nog in de fase van elkaar leren kennen en aan de situatie wennen, maar toch ook weer niet. Ik weet het heel zeker. De houten palen club bond gisteravond ZAC aan de zegekar met Was een inhaal wedstrijd.

Edon ontpopt zich dit seizoen, na eerdere overwinningen op 's Heerenbroek en Kloosterhaar en nu dus ZAC als een ware reuzendoder! Las idd over nakend kampioenschap: Stof voor zaterdagavond, a's t ff stilvalt: Heb wel een zwak voor 's Heerenbroek ….. Maar uh wat is het geheim van de reuzendoderT? Papa val, had de aankondiging wel gezien. Maar niet de verdere tijden en wie het ging uitvoeren. Acties politie tijdens voetbalduels » Een duel op een voetbalveld woensdag 28 mrt , De twee wedstrijden worden gezien als risicowedstrijden.

Tijdens de duels organiseren de bonden in de speelsteden speciale ledenbijeenkomsten, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig zal zijn bij de stadions.

Speciale actievergaderingen De politiebonden sluiten meer speciale actievergaderingen niet uit. Die zouden ook tijdens andere evenementen kunnen plaatsvinden, zeggen de bonden. Ook bij diverse andere evenementen waarbij grootschalige politie-inzet nodig is, kunnen we onze leden informeren over de rampzalige plannen van minister Opstelten.

In verschillende korpsen schreven agenten geen boetes uit voor lichte overtredingen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent, een goede overgangsregeling voor de pensioenen en afspraken over hun rechtspositie.

De politie heeft het afgelopen weekend negen jongeren uit Boekel en Venhorst Noord-Brabant opgepakt nadat zij agenten hadden bekogeld met bierblikjes. De jongeren waren opgedeeld in twee groepen op weg naar Venhorst. Ze deden dit met zogenaamde zuipkarren, maar veroorzaakten daarbij veel overlast. Toen dienders hen daarop aanspraken, belaagden de jongeren de politie met bierblikjes en flessen.

Drie agenten raakten daarbij gewond. Van de negen aangehouden jongeren, leeftijd tussen de 15 en 20 jaar, zitten er nog zeven vast. Fietsendieven zijn steeds creatiever in het bedenken van trucs om fietsen te stelen. Misleiding is de nieuwe trend, waarbij de criminelen zich voordoen als gemeentelijke toezichthouders om zo ongestoord op slot staande rijwielen los te knippen.

De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit AVc signaleert deze nieuwe methode en waarschuwt burgers alert te zijn. De criminelen gaan vaak eerst na op welke dagen en op welke plekken de gemeentelijke toezichthouders werkzaam zijn om vervolgens op andere dagen zelf toe te slaan. Uitgeven voor iemand anders is idd peace of cake. Maar het moet je liggen…. Een rol te spelen in het leven. Bericht door dick, op 28 maart om Windows 8 consumer preview werkt echt geweldig!

Tuurlijk zijn er wel wat op en aanmerkingen, maar tot nog toe bevalt het prima! Het is zover, dat ik de test tablet nu al weken als hoofd tablet gebruik. Ben me alleen nog sterk aan het afvragen of de nieuwe tablet een ARM of x86 processor gaat worden.

Plantje, waar ik flauw van ben? Niet alleen dat trio in de Catshuis-fluitketel…….. Ah zo… Ik hou me daar niet zo mee bezig. De crisis zie ik nog steeds als een media hype. Daarnaast zullen we denk ik de komende duizenden jaren afgewisseld centrum- rechtse regeringen en centrum — linkse regeringen zien. De rechtse bezuinigen misschien te veel… zal me wordt wezen de linkse geven geld uit misschien ook te veel… zal me net zo'n dikke wordt wezen.

Daarom zie je me ook niet op het politieke log. Maar als je daar flauw van bent had je het in de eerste instantie op het politieke log toch op de juiste plaats gepost? Plantje…tegen verkiezingstijd mailen we er wel eens over. Het blijft me verbazen: Maar nu kap ik ff: Dick, je post hier iets namelijk dat je flauw bent van politics wat je naar eigen zeggen "per ongeluk" op het politieke log had gepost terwijl het eigenlijk hier had gemoeten.

Ik vraag daarop waar je flauw van bent en ik krijg vervolgens een verhaal over politiek. Lijkt me dan dat dat hele verhaal dat je er flauw van bent en wáár je flauw van bent wel degelijk op het politieke log thuishoort en daar dus helemaal niet ten onrechte gepost was. Ik heb eigenlijk al best een tijdje niet meer op het chat log gezeten. Dus misschien heb ik iets gemist.

Netwerkonderhoud, moet ook gebeuren! Vanaf nu tot ongeveer 4: Daarna weer snel terug! Ik ontwaak, glip stilletjes uit bed om m'n vrouw niet te wekken en verdwijn in alle stilte in de badkamer. Eenmaal in mijn fietskleren, sluip ik op m'n tenen naar de garage om mijn bike stilletjes buiten te zetten. Bij het openen van de garagepoort slaat de ijskoude sneeuwregen me in het gezicht.

Alhoewel ik al erger heb meegemaakt, besluit ik toch maar eerst naar het weerbericht te luisteren op de radio. De weersvoorspelling is dramatisch: Ik kleed me uit en, terug in bed, kruip ik dicht tegen m'n vrouw haar rug aan en fluister: Wel van die 3e rangs acteur "blonde Greet" en zijn gegijzelden. Had je echter uit willen nodigen op het pollog verder te oh-en…. Kortingsbonnetjes op hun site? Tik ik "in de blind" 2 krat binnen en houden we hier een "smaakverkiezing"?

Het verschil tussen Nederland en Oekraïne, de nummers acht en negen van de lijst, bedraagt nu punten. Metalist Kharkiv, de enige nog overgebleven Oekraïense club op het Europese toneel, verloor gisteravond met van Sporting Portugal.

Toch hebben we er niets aan als we de Oekraïners inhalen; de nummers zeven, acht en negen krijgen evenveel Europese tickets. Pas als we nummer zes Rusland inhalen krijgen we extra toegangsbewijzen voor Europese toernooien.

Nederland doet het dit seizoen uitstekend in Europa. Alleen Spanje, Engeland en Duitsland doen het vooralsnog beter. Met de zege van gisteravond heeft AZ een redelijke uitgangspostitie om de halve finale van de Europa League te bereiken. Bericht door dick, op 30 maart om Hoeveel uur nog tot het weekend? We hebben zo ontzettend veel lol met dat kleine meisje bij ons thuis. Vanaf de dag dat dat kind kan lachen is ze er niet mee opgehouden! Ik had serieus niet verwacht, dat ik er zoveel plezier van, om en mee zou hebben!

Ik verwacht nog zo'n uurtjes bezig te zijn en dan weekend te gaan vieren. Maar het is hier op het werk redelijk druk. Tevens een reden dat je me hier wat minder ziet op het chat log. En dat zal ook wel zo blijven. Ik ben blij, dat er een apart politiek log is. Dat maakt het voor mij minder noodzakelijk hier al te veel door te scrollen.

Op het politieke log zul je mij ook niet snel zien. Dit vooral in verband met eerder genoemde "conjunctuur" die ik in politiek zie. Ik zie de toegevoegde waarde van er al te veel over praten dan ook niet. Zoals in één van de 1 april topics ook al genoemd: Andere reden is natuurlijk dat een groot deel van de chat log toevoegingen bestaat uit voetbaluitslagen. Een ander groot deel bestaat uit andere voetbalgerelateerde discussies. Een opvallende manier van actievoeren in Italië.

Ziekenhuisapothekers zijn boos over de hervormingen die de regering in hun sector wil doorvoeren, en daarom dreigen ze het erectiemiddel Viagra niet langer te verkopen. Hé Plantje, Mooi dat alles goed gaat ook thuis.

Ben hier eigenlijk ook te lang; moest nog wat …. Op zich heb ik wel vertrouwen in Ajax, maar ik gebruik liever Andy. Zal wel zijn, omdat ik dat van mijn moeder zo heb meegekregen. Ach wat maakt het ook uit…als de badkamer maar schoon wordt! En Hercules zal wel een typefoutje van je geweest zijn; bestaat volgens mij nog steeds. Maar de populariteit van de grafische kaarten die in de computers van mijn middelbare school zaten zullen ze nooit meer evenaren!

Goed dat je het tenminste doet. Bij mij thuis wordt het voor me gedaan; maar da's dan ook een schat van een vrouw! Hij was een Griekse heros, en werd beroemd om de 12 moeilijke werken die hij uitvoerde in opdracht van koning Eurystheus. Herakles was een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten.

De voetbalclub waar de eerste donkere profvoetballer speelde…. Misschien is het ook goed MarKel om het nog een keer onder dit Topic https: Niet iedere bezoeker kijkt op het alg. Morgen de laatste dag dat het Ecodrome open is.

Wil je er nog één keer heen de toegang is deze laatste dag gratis. Volg het kortgeding via Twitter: Geweldige dichtbundel besproken met de auteurs in het onovertroffen?? Het spijkerlied traditioneel het slotlied door Hanneke Drenth o. Ik mag graag langs de Kuip rijden, op een zonnige lentedag. En dan denk ik aan die keer dat wijlen doelman Frans de Munck naast me in de bijrijderstoel zat en de Zwarte panter onderweg van Arnhem naar Rotterdam over het plotselinge overlijden van zijn dochter begon.

De tranen sprongen in zijn ogen. En toen ook bij mij. Totdat de contouren van een glimmende Kuip zichtbaar werden aan de horizon — niet eens zijn eigen stadion — en er een glimlach doorbrak op zijn gelaat. Met die vlezige roze dijenkletsers van hem in de lucht. En hij maar lullen in onverstaanbaar West-Brabants dialect.

En ik maar toekijken vanaf een stoeltje in de hoek. In een van de oude kleedkamers van de Kuip, die tot de renovatie van het stadion in , als twee niertjes in de buik van de Olympiatribune waren gelegen. Daar waar Feyenoorders van naam en faam ooit de veters van hun kicksen strikten en heel wat kuiten door verzorger Gerard Meijer in de tijgerbalsem werden gezet.

Naar moderne maatstaven was het een hok van niets. Maar ik vond de oldskool kleedkamer een museumstuk om je vingers bij af te likken. Met licht- en donkerblauwe tegeltjes tegen de wand, waarvan er hier en daar een ontbrak. Als je tussen de opnames door even de binnenkant van je ogen bekeek, zag je John de Wolf weer zitten. Met zijn beroemde mat en in blote gat in bad. Of Coentje en Willem samen in de hoek, genietend van de overwinning op AC Milan, in de geur van zweet en plaggen vers gras.

Deze week werd in Rotterdam de 75ste verjaardag van de Kuip gevierd. Maar de kaarsjes op de taart waren amper gedoofd of Feyenoord-directeur Eric Gudde begon in deze krant weer over een nieuw te bouwen voetbaltempel; noodzakelijk om club en Rotterdam als topsportstad te kunnen profileren: Maar nu vráág ik je. Stadion Feyenoord ís al decennialang de trots van Rotterdam; in dankzij man- en paardenkracht herrezen en ten doop gehouden op voor Feyenoorders inmiddels heilige voetbalgrond.

Sinds de eerste paal wist het stadion de tand des tijds te doorstaan, werd een oorlog en menig verbouwing overleefd. En dan zou de toekomst nu niet op ons wachten? Het zal allemaal best, met die betere afzet- en exploitatiemogelijkheden op een andere plek. Ik vond Guddes verhaal persoonlijk klinken als vloeken in de kerk.

De Kuip is een monument van bijna heilige proporties; daar speelden zich ooit voetbalwonderen af. En af en toe een meeslepend drama, zoals het in een theater ook hoort. De Kuip is een beetje van ons allemaal; een plek waar voor altijd een belangrijk deel van de Nederlandse- en Rotterdamse voetbalgeschiedenis hoort te worden geconserveerd.

Eerlijk en dapper verhaal van hard werkende Zwolle prometende mensen: Librije krabbelt op na twee zware jaren. Het Librije-concern heeft vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven na twee financieel zware jaren. Bank en schuldeisers stelden zich coulant op. Dat blijkt uit de onlangs door de horecagroep gedeponeerde jaarrekeningen over en De Librije geldt met het gelijknamige restaurant De Librije drie Michelinsterren , Librije's Zusje twee sterren , hotel, winkel en Food on Tour als een van Zwolles voornaamste uithangborden.

Klanten, kwaliteit en complimenten genoeg bij het horeca-imperium, maar de bedrijfsvoering was niet op orde. Met name in en ging er financieel zoveel mis dat een faillissement dreigde. Er is flink gesneden in de kosten; het aantal werknemers daalde met 24 tot 97 personen. Voorts zijn de kortlopende schulden teruggedrongen: Dat kon mede dankzij de aandelenuitgifte van oktober vorig jaar.

Daarmee werd bij één investeerder ineens een bedrag van 2,4 miljoen euro opgehaald. Volgens de accountant heeft dat kapitaal de onzekerheid over continuïteit in ieder geval weggenomen. Uit de cijfers blijkt voorts dat de grootste schuldeisers geduld betrachten.

Zo is een groot deel van het bedrijf nog altijd verpand aan huisbankier de Rabobank. Wel stemde die bank er medio mee in dat het sterrenbedrijf tot begin dit jaar geen cent afloste. Een soortgelijke deal werd gemaakt met het Nationaal Restauratiefonds, dat de verbouwing van de oude gevangenis tot hotel mede financierde.

Een deel van de financiële problemen ontstond door de aanschaf van Het Spinhuis, de voormalige vrouwengevangenis, om er een hotel in te vestigen. Er waren grote leningen tegen flinke rentes afgesloten om het pand te kopen en verbouwen.

Hoe hoog de financiële nood is geweest blijkt vooral uit de jaarrekening over In werd een verlies van ruim Die verliezen zijn afgelopen jaar dus weer omgebogen in een winst. Wij deden vanmorgen boodschappen bij de Albert Heijn. Daar kregen we zegels voor de Efteling. Terwijl we samen met Rosalie de stickers op de kaartjes plakken, krijgen we van hele lieve mensen ook nog stickers. Terwijl we ook die stickers gingen opplakken, ontdekte ik, dat er een foto tussen de stickers zat.

Ik heb nog heel hard mn best gedaan om die mevrouw terug te vinden, maar tevergeefs. We bewaren de foto en gaan ons best doen om die mevrouw toch nog op te sporen. Dus als iemand van jullie iets weet…. Wie loopt mee team "Laten we eens gek doen" of sponsort deelnemer: Wij zijn van VV Berkum, wij zijn van niemand bang, niemand bang, niemand bang: He Tim, was ik niet je beste vriendin?: Maar alle gekheid op een stokje, waarmee, waar precies naar toe, hoelang?

Vanmiddag kwam een buurvrouw ons vertellen dat ze vandaag een dode kat in haar carport had gevonden. En ja, het was Ollie. Ze had hem al in een doos gedaan en die hebben we mee naar huis meegenomen. We hebben het onze dochter van 4 even rustig verteld en daarna ook laten zien. Ze gaat er gelukkig heel goed mee om. Ze heeft een tekening gemaakt voor de "dokter van de dierenambulance".

Die heeft Ollie, de tekening en 18 euro meegenomen. Het ging heel prima allemaal. En wij hebben gelukkig nu geen onzekerheid meer. Is ook wat voor te zeggen. Ach Eva, wat verdrietig. Toch idd beter dan nooit meer terugkomen, want dan blijf je nog jaren zoeken. Was hij ziek of opgesloten? Dat had mijn katje ook, beetje bloed uit de neus. Dat is de akelige kant van huisdieren, maar hoort ook bij het leven. Waarom heb jij een andere achtergrond bij je posting?

Andere achtergrond net maar weer even verwijderd…. Ja, is inderdaad een naar ding van huisdieren, maar het hoort inderdaad nu eenmaal bij het leven. Zou voor mij niet een reden zijn om nooit meer een huisdier te nemen.

Ze geven je namelijk veel meer leuke dagen dan niet-leuke dagen. Eva, fijn dat je nu weet wat er gebeurd is. Het is bij ons wel de reden geweest om geen kat meer te nemen. Bij ons is binnen een jaar tijd 2x een kat door gereden. Het autoverkeer is in vergelijk met 25 jaar terug toen we hier kwamen wonen, behoorlijk toegenomen waar niet en de weg naast ons huis, waar ze beiden zijn dood gereden, is nu eenmaal de meest gebuikte weg in de wijk.

Dus wij willen geen kat meer, en binnen houden, dat weet ik bijna zeker gaat ook vast niet lukken. Eva2, op 31 maart om Maar mooi dat hij nog gevonden is. Katten kruipen in dat soort situaties vaak weg onder struiken enzo. Voorzover ze dat nog kunnen en vindt je ze nooit weer terug. Is eigenlijk een omslachtige actie. Niet gaan is veel efficiënter. Ik kan het geld dat ik bespaar voor het treinkaartje beter zelf doneren dan kost het verder geen enkele moeite.

Maar ik houd wel van dit soort symbolen. Vluchtelingenwerk intrigeert mij ook. Ik snap daar niks van wat het is om te moeten vluchten. Dit is de derde keer dat deze tocht gehouden wordt. Vorige jaren had ik altijd het geldige excuus dat ik moest werken en dus niet kon en ook geen tijd om te trainen.

Tja, die excusen heb ik nu niet meer. Dus heb ik gisteravond besloten dat het dit jaar maar eens moest 'heven'. Ook is mijn ergernis over het bijna -besluit in het Catshuis om de ontwikkelingshulp aanzienlijk te gaan verlagen een extra stimulans. Of ik goed getraind ben? Nee, 40 kilometer loop ik niet zomaar. Ik wandel de laatste tijd wel veel, maar meer dan 15 kilometer heb ik nog nooit gelopen.

Daar moet dus heel gauw wat aan gebeuren. Nog 6 weken te gaan, dus dat komt goed. Mijn profielpagina daar is http: Daar staat ook mijn motivatie en een linkje om te sponsoren. Ik heb me tot doel gesteld euro op te halen.

Het eerste tientje was al gauw binnen, maar daarna bleef het stil. Maar in 6 weken kan nog veel gebeuren. Heb de site gezien. Mooie route, lijkt mij ook wel wat. De 15 heb ik nog nooit gedaan, alleen Lijkt me een geweldige belevenis, dus ik overweeg mee te gaan. Nog met slag om de arm. O er was vanavond een earthhour. Waarom verteld niemand mij dat. Nou ja de kaarsjes maar weer bewaren voor volgend jaar. Ik moet wel zeggen: Azraël is inmiddels niet meer, maar zowel hem als onze andere twee katten hebben we altijd binnen gehouden!

Toen ik in een appartementje in Maastricht zat kon ik niet anders; ik moest van het asiel dan ook een kat nemen die nog nooit buiten was geweest. En later zag ik er de voordelen van: Nee, ik heb er nog nooit spijt van gehad de beestjes binnen te houden! Vind je dat niet een beetje zielig, Plantje?

Een kat is een 'roof'dier en struint graag buiten met alle risico's van dien. Maar leven is nu eenmaal niet zonder risico, hoe sneu ook. Bewaar die kaarsjes maar voor de volgende stroomstoring, Bernard. De elektriciteitsbedrijven organiseren regelmatig hun eigen ' earthhour'. Ik heb die discussie vaker met mensen gehad. Dat het allerminst zielig is blijkt wel uit het feit dat we rustig een tijdje de deur open kunnen laten zonder dat ze naar buiten spurten; ze vinden het wel prima.

Je neemt het woord huisdier wel erg letterlijk, Plantje. Een koe is ook een huisdier, sommige blijven ook altijd op stal, maar dat is toch ook sneu. Zie het toch — sorry — als degeneratie dat die poezen van je niet eens naar buiten willen. Soms zie je ook poezen aan een halsband lopen, alsof het honden zijn. Plantje, knap dat het je gelukt is de katten binnen te houden. Is bij ons nooit gelukt. Bij de eerste 2 katten die we hadden, wist er één zelfs via het raam van de slaapkamer dat op een kier stond op een plankje te komen dat we onder een zwaluwennest hadden gemaakt.

Dit nest onder de dakgoot boven de achterdeur, en je weet wel waar de uitwerpselen dan terecht kwamen, op je kop. Dame, wie van ons 2 er ook wint, ben bang dat zowel Eva als ik verliezer zullen zijn. En dat tim's vriendin bij voorbaat al gewonnen heeft.

Ach heb me er al bij neergelegd. Wij houden vannacht na 1. De gemeente deed er ook niet aan, alle straatlantaarns deden het gewoon. Een koe is toch zeer zeker géén huisdier Dame! Waarom is het een degeneratie als onze katten niet naar buiten willen? Azraël hebben we wel eens aan een riempje buiten gelaten…vond ie niks. Met Garfield vorig jaar even geprobeerd. Het arme beestje wist niet hoe snel hij weer naar binnen moest vluchten!

Onze tweede kat Angie is tijdens onze vakantie in Veendam buiten gaan wandelen. We hebben ons toen ontzettend veel zorgen gemaakt, heel erg ons best moeten doen en uiteindelijk een zwaar verwilderde kat weer kunnen vangen! Dat zet mijn mening alleen maar meer kracht bij: Ik wil al helemaaaaal niet horen, dat het zielig is! Angie ligt nu heerlijk bij me op schoot te spinnen…dik tevreden! Als je je kat wel overal buiten laat lopen sta er dan even bij stil, dat ze de meeste kinderspeeltuintjes als enorme kattenbak zien, de voli?

En dat allemaal zonder dat die mensen ooit een kat als huisdier wilden. En van hun vogeltjes en visjes in de vijver heb je ook geen last. Denk dat je 40 km lopen zeker niet moet onder schatten. Wel hoor, paarden en geiten ook. Vroeger woonden ze ook in huis, of beter, woonden mensen in een stal. Ik begrijp je best, want als je in de stad een dier wil, is het best lastig.

Zonder daarin principieel te zijn denk ik soms weleens dat de stad en mensen met drukke levens niet geschikt is voor dieren als honden en katten. Maar die beesten hebben zich inmiddels aangepast zoals jouw katten. Dat wordt netjes begraven. Katten zijn niet de enige die de zandbak als wc beschouwen: Da's ook de reden dat wij katten hebben in plaats van een hond: Klopt, zijn ook veel leuker en liever. Als ik er niet ziek van werd, liepen hier ook een paar katten rond. Kun je ook nog eens een dagje weg.

Ik zag laatst bij het weerbericht een foto van de zeurkat van Assie tenminste dat vermoed ik;. Lag lekker lui te genieten van de zon. Alleen Angie is eigenlijk een beetje "de tijd uitzitten". Die heb ik ooit gekregen van een vriendinnetje waarmee ik in een éénkamerappartement samenwoonde.

Ik vind het sowieso al stom om een huisdier kado te doen, maar goed… Bovendien was zij heel inconsequent tegenover het beestje. De ene keer was hij lief, de andere keer moest ze weg en moest het beest maar luisteren enz enz. Hij is heel lief en komt veel bij me knuffelen, maar bezoek ziet hem nauwelijks!

Dus we gunnen hem een goeie ouwe dag, maar als hij een keer in zijn mandje blijft liggen zullen we hem niet heel erg missen. Je moet zo'n tocht redelijk gemakkelijk kunnen lopen, wil je er plezier aan beleven. Als je slecht getraind bent kom je er ook wel, maar is het geen pretje. Ik heb daar ervaring mee doordat ik in mijn vorige leven de elfstedenrijwieltocht 13 keer gereden heb.

Het zal hiermee niet anders zijn. Ik heb het trainingsschema al op papier staan. Nu me er nog aan houden. Dan verander ik de naam van het team in: Misschien zijn er nog wel meer die mee willen? Geef me eerst je trainingsschema maar, Bernard, voordat ik me wat te enthousiast opgeef en jij met een hinkenpinkedne blaar moet lopen.

Daar krijg je spijt van. Vond de naam van je team wel leuk trouwens. En het doel ook. Eerst maar eens kijken of het realistisch is voor zo'n onsportieveling als ik ben. Ik heb geen katten. Vind het wel gezellige beesten. Maar vanwege mijn werk heb ik er nooit een genomen. Via twitter zag ik wel eens een oproepen van dierenasiels die een kat vanwege een of andere gebruiksaanwijzing niet kwijt konden. Ik heb op zich wel het geduld voor moeilijke katten en heb er ook wel plezier aan, maar ben daar toch nooit op in gegaan om m'n werk.

Dat zou nu anders zijn. Ik weet niet of dat verstandig is om dat te publiceren. Dan gaat iedereen mij meteen controleren. En zou het ook nog een handig lijstje zijn voor inbrekers. Maar het ziet het er zo uit:. Wat goed, Plantje, dat je de katten binnen kan houden. Als een kat niet weet wat buiten is, lukt dat ook prima.

Totdat een kat 1x buiten heeft gezien zonder tuigje. Die wil dan ECHT niet meer binnen blijven en zal steeds blijven proberen om naar buiten te glippen. Wij wonen vlakbij een weiland. Dat vind ik een walhalla voor ze en zou me schuldig voelen ze niet naar buiten te laten. Ollie was ook wel de onstuimige van de twee. Een die het woord "kattenkwaad" eer aan doet.

Zo is hij eens op de slaapkamer van de buren beland, via het dak en voor we daar achter kwamen…. Die zijn toen eens gaan kijken ;-. Onze Maus is een ouwe goeierd. Doodsbang voor auto's, wat een zeer goed iets is. En hij luistert als een tierelier. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij weet altijd wanneer we thuiskomen. Dan komt ie ergens van bovenop een schuurtje vandaan ons luidkeels begroeten.

Ik had eerst een ander jonger katje uitgezocht, maar die kreeg ik niet. Ze hebben geïnformeerd naar mijn woontoestand en aangezien ik de kat niet buiten kon laten kreeg ik geen kat die al ooit buiten was geweest.

Dat kan namelijk een hoop ellende geven… Als ze eenmaal ooit buiten zijn geweest kunnen ze weer onzindelijk worden, de hele boel slopen enz om weer naar buiten te kunnen. Plantje; Dat is dan weer grappig… Onze Maus sloopt de boel als ie weer naar binnen wil 8 hahaha. We hebben de gaten in de kozijnen bij het raam om dat te bewijzen. Van die kleine nagelgaatjes. En het is best intimiderend, hoe onze enorm grote lobbes op 2 achterpoten op de vensterbank gaat staan, en vervolgens 3 kwart van het raam vult om daarna met de pootjes op het raam te gaan krabbelen….

Die kat van mij is inmiddels 20 jaar en heeft de eerste 18 jaar alleen maar geslapen en er komt nu eindelijk wat beweging in. Ze loopt me voortdurend achterna en wordt hartstikke gek van dat gezeur.

Ik dacht dat katten niet veel ouder zouden worden dan 13 of 14 jaar. Laatst hoorde ik dat haar moeder 24 jaar is geworden dus er staat me nog wat te wachten. Wat een dotje, Assie.: De gemiddelde leeftijd ligt op 13, 14, maar de oorzaak ligt in de situatie die Eva net heeft meegemaakt.: Assie, gaan katten ook op hun baas lijken.

Of was het nu andersom en gaan huisdieren op hun baas lijken. Hmm, Ingrid, "er komt nu eindelijk beweging in". Als ik je goed volg is er dus nog hoop voor Assie…;D. Lijkt mij wel Dame dat er nog hoop is voor Assie. Misschien met wat fillers erbij. Of denk je dat we al aan een facelift moeten denken.

Algehele metamorfose lijkt me het best. Facelift en een goede orthodontist om die scherpe tandjes bij te vijlen. Misschien blaast hij dan wat minder en spint hij meer.: Fc Zwolle na 5 minuten al met achter.

Ze hebben gelukkig nog 85 minuten om dit te veranderen.: Dame, je wilt niet alleen zijn uiterlijk aanpakken….. Maar je wilt een katertje die je zonder handschoenen kunt aanpakken. Als je je als caissi? Dit is een arbodienst waar het Kruidvat een contract mee heeft. Ze zijn zelfs al shirtsponsor. Van Go Ahead Eagles. Dan moet je veel geld over hebben. Of je regelmatig menstrueert?

Of je antidepressiva gebruikt? Waar de buikpijn precies zit? Of je ook diarree hebt? Of dat misschien komt omdat je op een bangalijstje staat? De casemanager maakt van al deze medische gegevens een rapportje en stuurt dit door naar het Kruidvat.

Naar de dokter van het Kruidvat? Nee hoor, gewoon naar een onderknuppel, een filiaalbaas die graag wil weten wanneer de caissi? De chef neemt de medische gegevens hongerig tot zich. Het televisieprogramma Zembla onthulde dit vorige week. Ik keek ernaar en heb veel delen van de verbijsterende documentaire een aantal malen teruggespoeld om zeker te weten dat het allemaal echt waar was wat er werd verteld.

De oprichter van Verzuimreductie. Maar dat weet de directie van het Kruidvat toch wel? Dat zijn toch geen hele domme jongens en meisjes? Die zijn toch gewoon opgevoed door ouders die weten dat je je medische klachten met een dokter onder vier oren en ogen deelt?

Of is de Kruidvatdirectie te druk met het concurreren tegen Etos en Trekpleister? De directeur van het Kruidvat heeft dit contract met deze verzuimcharlatan toch gesloten? Toen heeft hij toch minimaal gevraagd hoe de lieverd dacht het ziekteverzuim binnen de drogisterijketen terug te dringen? Er zijn toch werkwijzen afgesproken? Toen heeft de directie toch gehoord dat het op deze manier zou gaan?

Hmmm er staat toch echt nixxx verkeerds in t slot. Vond zijn laatste woorden vooral aansprekend: Wat is er aan de hand met iedereen? De Haagse hockeyboy Oerlemans hing samen met een aantal professoren ik herhaal: Hoe kon het dat artsen in het VUmc vergaderd hebben over deze heikele kwestie en dat de conclusie was dat er geen enkel bezwaar was tegen meekijkende en -luisterende Oerlemansjes. Ondertussen doolde een zekere Giphart door het zelfde ziekenhuis met een badge op zijn witte jas en daarop stond stagiair.

Giphart was bezig met een boekje. In toprestaurants had hij ook in de potten en de pannen van de sterrenkoks mogen loeren, dus waarom niet meekijken met een hartklepsmid op de afdeling cardiologie? Hier is door artsen over vergaderd en het is goedgekeurd! Omdat ze zo slim zaken doen. Zegt veel over ons land. Nog even en we korten een miljard op de ontwikkelingssamenwerking. Zullen we ook wel een prijsje voor krijgen.

Zijn we trots op. En dan nu de triviant vraag… wie was de 2e donkere speler van Heracles, tevens een niet onverdienstelijke bokser?? Net terug van een sentimental journey. Mijn dag had er bijna anders uitgezien dan gepland.

Het was nogal druk in Arnhem vanwege Vitesse-AZ. Ik stond verkeerd voorgesorteerd maar werd er gelukkig tussengelaten. Tenminste dat dacht ik… Bleek dat ik wel goed stond en nu in de rij voor het Gelredome.: Wat een sufferd kan ik zijn, kom er al jaren langs en me dan nog vergissen.: Hmm, een te lang uitgesteld bezoekje aan mijn overleden ouders.

Heb even rondgereden langs plekjes met herinneringen. Oke, dat was dan echt een sentmental journey. En heeft het je goed gedaan, al die sentimenten uit het verleden. Hoef er zelf gelukkig niet al te ver voor weg. Ja, er even uit zijn is wel even goed voor mij, want het ik ben door de week erg druk. Ben ook tevreden dat hun plekje er weer fatsoenlijk uitziet. Alles verandert zo snel in Nederland.

Als je ergens een tijd niet geweest is, is er genoeg te zien wat nieuw is of wat weg is bomen langs de weg. Dame, wanneer je met een goed gevoel weer huiswaarts bent gekeerd, heeft het je goed gedaan. En inderdaad sms is even "alleen"zijn heerlijk om je weer op te laden. Nogal voor een groot deel in het geweldige Zwolle idd Ingrid. Héélijk toch dat 'wegdromen' op een rustig moment.

Wel ff snel, want er is anders geen tijd voor t pollog. Robben en Bayern akkoord over nieuw contract Groninger zet binnenkort handtekening onder verbintenis tot medio Melding BRW Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif zat van tot in Afghanistan. In zijn kantoor hing een tenue van zijn favoriete club Feyenoord.

Elk nadeel hep zin voordeel, dit is niet zo n heel klein beetje dom, dit is enorm dom, dus Maxima zal dan wel voor Feyenoord zijn! Bos kwam ervoor uit dat ie Feyenoorder was.

Denk dat ze wel voor de club is waar Ronaldo speelt. Die club heeft geen micro krediet nodig…. Wil t ook wel op t pollog zetten maar, jammer om die cartoon te overschrijven.

Vind het ook belangrijk wat ze er zelf van vinden: Misschien willen ze zelf niet eens? Volgens mij is het ook wel duidelijk dat Bea, WA niet goed genoeg vindt? Vanmorgen 18 kilometer gelopen. Best gaaf om eens ook alleen te doen. Aardige column, ken hem niet Israël-stiekem. Oussama Assaidi zou ook geen verkeerde aanwinst zijn voor Ajax. Bovendien staat er nu een héél sterk A1…eerst deze competitie maar zien te winnen!

Als je niet ingelogd bent zie je niet meer dan de algemene beschrijing. Geeft op zich wel een goeie indruk. De route voert u allereerst langs de historische stadsgracht van Zwolle en daarna volgt u vele kilometers het oude Almelose Kanaal.

U wandelt over smalle dijkweggetjes en mooie fietspaden. Via de zandafgraving Sekdoornseplas en een stukje van de woonwijk Zwolle-Zuid komt u bij de elektriciteitscentrale Harculo op de IJsseldijk terecht. Hier kunt u genieten van de prachtige vergezichten in de richting van Gelderland en de oude buitengebieden van Zwolle, zoals Oldeneel en Schelle. Na de oude sluiswerken bij het Katerveer, waar u de sfeer van vergane glorie nog bijna kunt ruiken, keert u weer terug in de stad.

Ik wist helemaal niet dat je vanaf de stadsgracht in bijna 1 rechte streep langs het Almelose Kanaal naar de Sekdoornpolder kon lopen. Zijn er nog mensen met leuke paas beigheden? Hallo allemaal, willen jullie alsjeblieft uitkijken naar mijn katje die inmiddels 11 dagen zoek is? Ze is een week geleden gezien in de Langenholterweg, maar kan nu overal in Zwolle zijn.

Posters hangen ook al in Dieze en de Hogenkampsweg… Alvast bedankt! Ah, website van Amivedi: Hee… mijn vorige bijdrage is niet doorgekomen! Vanmiddag zin in een gratis ijsje, en je bent bij kwalitaria in de buurt: Of een smoothy bij MC Donalds: Bedankt voor de link. Heb hem net even aan Melanie doorgestuurd. Kan ze samen met Sanne een ijsje gaan halen. Tim, ben je nog op zoek naar een bijbaan. Bij kruitbosch cycle, vragen ze een magazijn medewerker voor één of enkele avonden per week.

Pfff… Even bijkomen, hoor… Ik haalde een uur geleden onze dochter op van de bso. Een vriendje van haar vertelde me, dat ze zich had verstopt onder de kussens. Dus ik loop naar het speellokaal om naar haar te "zoeken". Zie ik een grote fatboy liggen en 3 kinderen er bovenop ravotten.

Ik hoor en zie mn dochter niet. Ik handel razendsnel, gebied alle kids van die fatboy af te gaan en trek mn dochter er onder weg. Ze barstte in huilen uit en klaagde over hele zere wangen en benauwdheid 1 van de kids had blijkbaar op haar gezicht gezeten.

Ondertussen was er ook leiding bij gekomen, waaronder ook de directeur. Ons meissie die nooit zomaar huilt was bijzonder overstuur en ontroostbaar. Het kindje dat op haar gezicht had gezeten kwam nog sorry zeggen. Netjes aangenomen, maar ondertussen kreeg ik ons meis maar niet rustig. Haar opgetild en naar een rustige plek getild, waar ik haar op schoot heb getrokken en getroost. Na wat afleiding had mevrouw weer wat praatjes, gelukkig maar.

Ik ben niet boos op de jongens die bovenop haar hebben gelegen. Die weten niet beter. Ik begrijp alleen niet, waarom de leiding het goed heeft gevonden, dat een kind onder die fatboy kruipt. Het is overigens niet de eerste keer dat een kind onder de fatboy kruipt, de kinderen doen het daar dagelijks als leuk ravotspelletje.

En ik heb er nog nooit om zien ingrijpen. En DAAR ben ik wel boos om en nog altijd vol adrenaline van de schrik. Gelukkig gaat het goed met onze meis.

Ze zit nu vol overgave de meest mooie tekeningen te maken. We wachten even op pappa die ik per telefoon op de hoogte had gebracht en die op hoge poten de bso heeft gebeld. Overigens heb ik ook al contact gehad met de moeder van 1 van die jongens. De bso had haar er niets over verteld. Ook DAT vind ik kwalijk. Nogmaals, die kids kunnen er niets aan doen. Maar als ouder wil je toch wel je kind kunnen leren wat die wel en niet mag doen.

Mooi dat het zo nog is afgelopen. Ik denk dat ze ook zonder uitleg er nooit meer onder zal kruipen. Eva, ik denk dat het sowieso handig is dat de leiding van de bso aan alle kinderen uitlegt dat het niet de bedoeling is om onder de fatboy verstoppetje te spelen.

Zeker om dat jij verteld dat dit niet voor het eerst is gebeurd. Raar dat de leiding hier niet eerder op heeft ingespeeld. Ik zou inderdaad alleen om die reden al boos zijn op de leiding van de BSO. Dame; Een fatboy is inderdaad een soort zitzak. Alleen moet je deze ongeveer zien als een LIGzak. Een hoes vol piepschuimbolletjes, zeg maar….

Niet geschikt voor de bso dus, zo'n fatboy lijkt me. Zeker niet wanneer de leiding slecht toezicht houdt. Nu moet ik de bso toch even verdedigen… Het is een goede bso en we zijn normaal gesproken heel tevreden met ze. Het is niet zo, dat er alle dagen iets mis gaat. Het enige wat ik ze nu verwijt is, dat zij schijnbaar geen regels hebben opgesteld over het gebruik van die fatboy. En hopelijk gaan ze dat nu wel doen….

Eva, dat wilde ik ook niet zeggen. Veiligheid moet wel voorop staan en als er spullen staan die potentieel gevaarlijk zijn — en zo'n fatboy lokt kinderen uit om eronder te kruipen — dan helpen afspraken minder goed dan toezicht. Beter is dat ding weg te doen voordat er een kind stikt.

Je weerhoudt kinderen niet van ermee spelen, ook of misschien zeker als het niet mag. Heb je de leiding er al op aangesproken? Dat lijkt me wel belangrijk. Dat je duidelijk stelt wat je verwachtingen waren en zijn. En dat je ook vindt, dat ze aan bepaalde verwachtingen hadden kunnen voldoen zonder dat je dat expliciet moet zeggen.

Gelukkig heeft Doeksen weinig tijd om te reageren.

..

GEZOCHT VROUW VOOR TRIO PRIVE ONTVANGST RIJPE DAME

Man zoekt seks gratis online

Españoles xx porno gais gratis videos potno videos gorda follando moras xxx travestis lesvianas videos sadomaso video de lesbianas trio xxx gratis riley steele vidios de maduras hannah montada videos de travestis peliculas pornos gratis ver porno gratuitos videos xxx xxx tetas super grandes follando hd peliculas gratis maduras porn videos porn free hd conchas peludas follando en la calle tios videos lesvianas gratis porno para parejas peliculas porno embarazadas porno gratis maduritas videos de abuelas calientes videos follando viejos follando videos mangas hentai porno gratis videos de sexo grtis gorditas españolas follando videos de porno videos porno porno maduras ver vídeos de rubias 19 vids sexo xxx porno de abuelas orgias vintagexxx canaltravesti videos morenas x videos xxx chicas desnudas madre despedida de orgias lesbianas xxx vides porno follando vídeos porno striptease xxx hentai video parejas porno viejas gordas quiero ver videos coños peludos desnudos madres ruvia19 videos ñorno xxx spanish porn maduras follando vicky storm super pollas grandes y gordas xxx maduros xxx porno romanticos sun porn videos porno zorras videos lesbianas teniendo sexo por el mejor porno abuelas peludas videos viejas calientes sexo anal españoles panties porn petardas tube milf porn free chicas sexo negras follando videos coños sexy porno para parejas amater porno peludas xxxporno cumlouder españolas follando al fontanero porno gratis de putas viciosas masajistas lesbianas videos de abuelas follando pajas gratis para chicas masturvandose abuelas masturbandose videos españoles follando tube madelyn monroe porno trios xxx gratis descargar videos x como chupar un coño mojado xxx gratis beso negro vidios ponos mujeres corriendose de masturbacion videos porno lesvianas chicas corriendose lesvianas porno lesbianas amateur porn chicas amateur follando gratis porno xxl parejas coño videos gratis amateur negras calientes poeno gratis runias 19 ver porno viejas peludas porno culonas y tetonas maduras.

con virgenes porno tran videos calientes por primera vez porno pollas xxx videos porno hd porno bisex buscar videos de soltera porno barbosa hardporn xvideos porno gratis chicas haciendo pajas porno gratis video bdsm amateur viejos follando blanca nieves porno madre hijo manga porno strapon videos bukkake videos pormos videos porno en español gratis peliculas porno tetudas naturales chicas sexo anal porn maduras tetonas manga porn chicas rubias porno hratis chochos porno amateur videos porno chochas peludas vídeos porno tríos porno folladas xxx abuelas web cam porno bbw videos amateus videos gratis porno mamadas 18 chicasguarras videos de tetas muy peludas vidios porno viejas follando videos maduras x maduras x de porno gratis peludas joven follada video de maduras porno gratis españoles porn massage rooms videos x en la cocina orgias lesbianas trio follando chicas follando sexo transexual xxx famosas gemidos de guarras putasxxx porn travestis sado videos porno de maduras negros porno español gratis xxx p el mejor porno anal vicky storm porno tetas maduras mujer porno español cams sexo grupal videos tetas del porno de casa calientes pollas porno asiatico sexo transexuales hombres follando tetas grandes porno tias buenas videos porno follando muy putas viciosas hentay alexi texa vasca follando porno bbw porno 3d putas espanolas follando en la ducha pono duro sexo con virgenes porno gratis despedidas de porno de putas pornoanal chicas tetonas follando follando rusas castingcouch-x moms xxx videos sexis porno doble penetracion nekane porno gold porno porno intercambio porno gratis lesbianas vintage porn videos gratis beso negro gangbang rubias21 madura x grati videos de maduras gratis en español videos cumloader porno gratis travestis follando con jovenes follando porno violacion lisa ann porno en el fontanero videos pornos español porno.

con amor videos porno xxx tetas grande vaya culos de mujeres maduras videos gratis porno alemán putitas calientes videos porno alexi texa vasca follando follando videos porno cachondo petardas asiaticas cachondas follando duro mamas cachondas videos porno alexi texas porn videos porno pajas videos porno de españolas gratis en la playa tetas videos porno cachas pelis gratis lesvianas videos de travestis pollasgrandes videos porno gratis video porno español porno de trios porno videos travestis sado porno gratis xxmaduras películas porno pelirrojas porno xx porno duro sexo anal español porno putas gratis españolas videos de virgenes porno putas modelos porno porno esperanza gomez follar en la calle porno falso porno gold camaras porno masajes maduras porno tran porno.

cumlouder videos porno español mujer follando a su hija latinas lesbianas sexo en español pelis porn videos gratis porno gratis bideos de mujeres mayores follando xxx videos peludas porn travestis follando cumlauder videos porno de follar en español gratis vecina vídeos follando en espanol videos gangbang videos trios de porno madura tias gordas naturales gordas lesvianas porn videos porno tran porno.

De en tetas hermosas desnudas actores porno español pelis porno xxx mujeres maduras x laura lion ver videos maduras caliente lesbianas videos porno gratis videos negras follando vidios putas peliculas porno lesbiana rubias porno lesbiana madura xvideos porno bi videos de lesbianas maduras x super xxx colegialas porno tias con mujeres playas nudistas follando con viejos videos porno masturbaciones porno lesbicas xxx videos de xexo porno videos gratis rubias bdsm porno español corridasenlaboca pajas masculinas como chupar tetas muy gordas gratis videos pprnos follando con doble penetracion vaginal penes gigantes chicas 19 vídeos gratis negras desnudas porno gratis masages xxx sexo lesbianas xxx viejas folladoras mujeres muy peludas videos anal videos transexuales parejasfollando sexo gratis paginas porno travesti cordoba vieja tetona xxx maduritas videos chicas pornos travestis follando en la playa vídeos de sexo videos lesbianas latinas vídeo xxx actores porno maduros abuelas conos peludos chicas porn videos prono xxx negras cachondas abuelas sex porn tube hd rubias peludas chicos mujeres con gorditas folladoras hombres maduros sado porno lesbianas vintage porno gratis porno masturbaciones masculinas bdsm amateur enanos eva angelina hentai kourtney kane videos de sexo tetudas naturales perfectas videos gais follando lisa ann hd potno gratis webcam gratis follar madres xxx maduras porno casero maduras videos porno lesbianas besandose porno alexis texas follando porno mujer eyaculando ancianas orgias amater videos porno gratis videos gratis peluda follando chicas espiadas mejores culos negras actricesporno cincuentonas cachondas gratis lesbianas corriendose los mejores videos porno gratis lesbianas porno casero maduras rusas nacho vidal gonzo porno espanol cumloader xxx porno interracial striptease porno amateur pelirrojas maduras porno español videos porno gai sonia baby porno gratis de actrices porno striptease porno de peludas pareja joven peliculas porno xxx en la calle orgias señoras follando gratis de actrices porno tran videos pornos lesbicos vidios porno biejas follando en español gratis enormes porno pono gratis lesbianas películas porno videos de putas gonzo porno abuelas follando tetas naturales follando trios hd amateur follando maduras lesvianas porn video de putas espanolas viejas guapas follando culonas ver videos de xexo gratis cosplay babes porno cratis porno free videos bideos xxx ver videos de abuelas lesbianas porno japones xxx mujeres folando videos sexo duro sexo maduro español vidios porno vidios de eyaculaciones femeninas doble penetracion nekane xxx maduritas.

cumlouder vídeos porno amateurs películas porno de lesbianas porno pov porn massage xxx sexo video porno free videos x sexo con maduras xxx mujeres muy peludas follando video porno asiático rubias tetonas porno de españolas gratis películas porno masaje xxx p gratis putas follando en español gratis abuela folla en castellano tetas del porno falso porn tube hannah montada gumball porno amateur videos porno gratis en castellano maduras vestidas y chicas desnudas en castellano follamdo sexo porno playa tetas xx porn hd madura se folla descargar gratis lesbianas peliculas porno bisexual cumloader español videos porno peliculas porno chino gratis videos xxx follar hoy nenas calientes viejas gratis maduras porno de maduritas sex duro gratis gente haciendo sexo amateurs petardas latinas folladas porno porno pene travestis follando rubias 19 culonas y tetonas videos porno españolas videos x video chochos porno tias guarras viejas haciendo el coño vidios porno danes videos masaje con monjas ama de guarras gratis doble penetracion vaginal interracial chicas para mujeres maduras mujer mujeres con gorditas porno español travestis follando gratis chochos porno pelis porn tube penes videos rubias tetonas morenas calientes sexo gratis cumlouder como chupar un coño rasurado porno xxx trans porno hentai porno madre hija follando con maduras xxx ver videos de tetonas follando italiana follando videosx maduras porno para mujeres gordas y sexo caliente sexogratis videos porno hentai jovenes sofia rose xxx porno africanas videos gratis madura chicas guapas follando maduras videos videos porno maduraa maduritas.

con jovenes seso duro sexo videos folladas es porno xxx hd pareja española tríos porno en castellano sexo con embarazadas xxx porno milf follando porno chicas amateur pollas negras grandes follando porn pros videos porno gratis lesvianas gratis videos de putas cachondas videos porno ver pelis porno tia buena follando madre caliente videos xxx lesbianas putas gratis videos de paris hilton porn bdsm extremo spanish porn party mujeres lesvianas gratis porno ver sexo xxx gratis videos de travestis porno.